Wat is bio rozemarijn (Rosmarinus officinalis)?
Bio rozemarijn is een kruid dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Eenmaal in de tuin geplant kan langdurig genoten worden van dit aromatische kruid. Rozemarijn is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens zeer gezond. De takken verhouten naarmate de plant ouder wordt. Een geplukte tak heeft veel weg van een takje van een dennenboom. Het kruid geeft de voorkeur aan een droge, zonnige en beschutte plek. In de winter moet de plant beschermd worden tegen vorst. Daarom heeft planten in een grote pot de voorkeur. Bij vorst kan de plant dan binnenshuis overwinteren.
Bio rozemarijn zaden zaaien
Binnenshuis kan rozemarijn, net als de meeste kruiden, het hele jaar door gezaaid worden. De ideale temperatuur is 19°C. Het is een langzame kiemer, waardoor het kiemen tot wel een maand lang kan duren. Houd de zaden tijdens het ontkiemen licht vochtig, maar zeker niet te nat. Voor het zaaien moet voldoende afstand gehouden worden, aangezien de jonge kiemplanten snel groeien. In maart en april kunnen de zaden ook in een zaaibak gezaaid worden. Of vanaf april – juni op een zaaibed. De jonge zaailingen worden één keer verspeend en dan geplant.
Zaaikalender Bio rozemarijn zaden
Zaaikalender |
Toelichting |
Zaaien onder glas |
hele jaar door binnenshuis |
Zaaien in volle grond |
april -juni |
Oosttijd / bloeitijd |
120 dagen vanaf zaaien |
Kiemtijd |
1 – 30 dagen |
Zaaitemperatuur |
19°C |
Bekijk ook ons overzicht van de
zaaikalender per maand.
Kenmerken van de Bio rozemarijn zaden
Tips en weetjes
- - Onmisbaar kruid in de Italiaanse keuken
- - Lekker en zeer gezond
- - Takken lijken op dennenboom takken
- - Rozemarijn reinigt bloed en lever
Andere kruiden zaden
Bio rozemarijn maakt deel uit van de collectie kruidenzaden, waar ook andere kruiden zoals basilicum, dille en munt te vinden zijn.
Waarom kiezen voor biologische zaden?
Biologische zaden zijn voor de bewuste tuinder een must. Biologische zaden worden met de hand geoogst en niet behandelt met schimmelwerende, kiemremmende of schoonmaakmiddelen. Het gaat hier meestal om streekeigen rassen die door bepaalde teeltwijzen sterke zaden opleveren. Een ander groot voordeel van het kiezen voor biologische zaden is het feit dat er na de oogst ook zelf zaden geteeld en geoogst kunnen worden. Het is zelfs mogelijk om zaden te selecteren om daarmee eigen varianten te kweken. De houdbaarheid op bio zaden is doorgaans korter dan bij normale zaden. Bekijk hier meer
biologische zaden.
Kruidenzaden
Kruiden zijn als echte smaakmakers onmisbaar in de keuken en daarom ook een aanrader voor iedereen die een tuin heeft. Omdat kruiden niet veel ruimte innemen kunnen ze niet alleen in de volle grond, maar ook in potten en bakken geteeld worden. Daarom zijn kruidenzaden ook geschikt voor een vierkante meter tuin en
balkon of
pot. In het vroege voorjaar worden de zaden onder glas voorgezaaid, vanaf half mei kunnen de kruiden in de tuin. Daarnaast is het mogelijk om het hele jaar door te genieten van verse kruiden door deze binnenshuis in een bakje te zaaien. Houd daarbij de juiste groeiomstandigheden goed in de gaten. Bekijk ook onze andere
kruidenzaden!
Zakelijk, 50> zakjes (grootverpakking) en bedankjes
Wat is er mooier dan een relatiegeschenk of bedankje uit te delen dat meer kleur in iemands tuin brengt? Bovendien worden mensen telkens aan het bedrijf of persoon herinnert op het moment dat ze de tuin inlopen waar de bloemen in bloei staan. Op de
zakelijke pagina en op de
bedankjes pagina is er volop keuze uit allerlei zakjes zaden van biologische bijen- en vlindermengsels tot vergeet-me-nietjes. In sommige gevallen is het mogelijk om de zakjes te voorzien van eigen logo om het nog persoonlijker te maken. Bedrijven profiteren natuurlijk van extra kortingen, afhankelijk van de afname en de gekozen zaden. Informeer altijd naar de korting, voorraad en levertijd. Op grootverpakking zit doorgaans een langere levertijd (vaak 3 tot 5 werkdagen). Betalen op rekening is mogelijk. Lees meer over
zakelijk en grootverpakkingen of bekijk onze
overzichtspagina met bedankjes.